Koulutusta: leukakosketus

Leukakosketus on näppärä tapa saada koira pitämään päänsä tietyssä paikassa esimerkiksi eläinlääkärin tutkimuksen tai hoitotoimenpiteiden aikana. Oikeastaan leukakosketus on englanniksi paremmin nimetty kuin suomeksi. Harjoituksen tarkoituksena on ”chin rest” eli leuan lepuuttaminen. Sen voi opettaa käteen, syliin tai vaikka lattialle. Itse opetan sen mieluiten ensin käteen, koska kättä on helppo liikuttaa ja siten ohjata koira haluamaansa paikkaan tai asentoon.

Videolla Freja harjoittelee leukakosketusta ensimmäistä kertaa. Tässä en voinut käyttää naksutinta apunani, koska kädet loppuivat kesken. Ajoitus kärsi tietenkin heti, mutta harjoitus auttaa tähänkin. Viime kuussa treenattiin luopumista ja sille näyttää edelleen olevan tarvetta.

https://uteliaselain.com/2020/11/16/kaytannon-koulutusta/

Yksi kommentti artikkeliin ”Koulutusta: leukakosketus

  1. Paluuviite: Odota vuoroasi | Utelias eläin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s