Kristiina Torp

Kuvaaja Sari Paavilainen

Eläinlääketieteen lisensiaatti

Eläintenkouluttaja (AT)

MSc Clinical Animal Behaviour

Eläinten käyttäytyminen on aina kiinnostanut minua ja ilmoitinkin jo pikkutyttönä haluavani isona eläinlääkäriksi. Aktiivisena 4H-Dogsitterina pääsin asumaan yhdessä monenlaisten koirien ja joskus muidenkin lemmikkien kanssa.

Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa eläinten käyttäytymisen opiskelu jäi paljolti oman kiinnostuksen varaan ja varsinkin eläinten kouluttamista opiskelinkin itsenäisesti ulkomaita myöten. Valmistuttuani eläinlääkäriksi vuonna 2010 suoritin myös eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2014.

Olen työskennellyt eläinten käytösongelmien parissa jo ennen eläintenkouluttajaksi valmistumistani, mutta virallisen pätevyyden niiden hoitamiseen sain suoritettuani Clinical Animal Behaviourist -tutkinnon vuonna 2020.

Eläinlääkärin työ pieneläinklinikalla mahdollistaa paitsi käytösongelmien hoitamisen myös niiden ennaltaehkäisyn omistajaa ohjaamalla ja neuvomalla. Potilastyöni onkin kaikkea rokotuksista leikkauksiin. Potilastyön ohella pyrin auttamaan omistajia ja lemmikkien kanssa työskenteleviä ammattilaisia luennoimalla ja kirjoittamalla alan lehtiin. Käytännön koirankoulutusta teen erityisesti Taitava potilas -kurssilla, jolla harjoitellaan eläinlääkärikäynnillä hyödyllisiä taitoja.