Hampaiden harjausta

Maaliskuu on julistettu lemmikkien hampaidenhoitokuukaudeksi ja siksipä meilläkin on harjoiteltu hampaiden harjausta. Kaikille meillä asuville koirille kertyy jossain määrin hammaskiveä, mutta erityisen tärkeää olisi saada harjattua cockeri Frejan hampaat, jotka jo rodun puolesta kärsivät herkemmin parodontiitista kuin isompien koirien suut.

Hampaiden harjausta harjoitellessa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että koira malttaa olla aloillaan kuonosta kiinni pidettäessä ennen kuin harjaa otetaan mukaan. Moni koira ei erityisemmin pidä kuonoon tarttumisesta ja siksi tämä vaatii aivan erityistä harjoitusta. Kun kuonosta kiinni pitäminen onnistuu, pääsee hampaita ja ikeniä koskettelemaan sormin ja vasta sen jälkeen kannattaa ottaa harjoitukseen mukaan harja. En käytä harjassa tahnaa, koska en halua koiran yrittävän syödä harjaa.

Videolla Freja harjoittelee paitsi hampaiden harjausta myös alustalla pysymistä. Alustan käytössä on kaksi etua, ensinnäkin se tekee hampaiden harjauksesta ihmiselle ergonomisempaa (joku käyttäisi korkeampaa alustaa kuin tässä). Alustan varsinainen tarkoitus on kuitenkin antaa koiralle mahdollisuus kertoa, jos harjoitus on sille liian vaikea tai pelottava. Jos koira lakkaa tulemasta alustalle tai poistuu siitä toistuvasti kun se ensin on oppinut olemaan alustalla on harjoitus arvioitava uudestaan ja tehtävä siitä niin helppo ja/tai kannattava, että koira uudestaan haluaa tulla alustalle. Tällä videolla Freja haluaa osallistua harjoitteluun, mutta alkuvaiheessa se poistuu alustalta koska se ei vielä tiedä että sen kyydissä on tarkoitus pysyä. Alustalta poistumisen sijaan se kertoo varsin selvästi kättäni väistämällä, ettei se arvosta kuonoon tarttumista. Siksi en pyydystele sen kuonoa kädelläni vaan odotan, että se itse valitsee jatkaa harjoittelua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s