Kohdetyöskentelyä

Helmikuussa harjoitellaan kohdetyöskentelyä. Joulukuussa opettamani leukakosketus on tietenkin myös kohde. Käsikohteessa on se etu, että se kulkee aina mukana. Käsikohteen huono puoli on se, että se tahtoo olla kiinni ihmisessä. Jos koira halutaan kohteen avulla siirtää kauemmaksi kuin käsivarren etäisyydelle itsestä tai työskennellä ison tai pienen koiran kanssa, voi kättä pidemmästä olla selvää apua.

Ensimmäisenä Blackie harjoittelee kuonokosketusta saunakauhaan.

Blackie harjoittelee kuonokosketusta.

Toisella videolla Elli harjoittelee tassukosketusta lasinaluseen. Tarkoitukseni oli opettaa yksi kohde oikealle ja toinen vasemmalle tassulle. Koiran pyöriessä minulla meni kuitenkin suunnat sekaisin ja palkitsin vähän mistä tassusta sattuu. Enää tarvitsee opetella kumpi on oikea ja kumpi vasen… Elli on viime aikoina harjoitellut esineiden nostamista lattialta ja tarjoaa sitä innokkaasti tähänkin.

Elli harjoittelee tassukosketusta.

Bonuksena päivitys Frejan odottamiseen. Tammikuun ja tämän videon välissä on yhteensä neljä harjoitusta. Edistys on huikeaa! Aloitan muutamalla helpolla toistolla, koska emme ole harjoitelleet tässä tilassa emmekä patjan päällä ensimmäisten kahden harjoituksen jälkeen. Tällä videolla poistuessani kuvaruudussa oikealle poistun kokonaan Frejan näköpiiristä, toisella kerralla neljäksi sekunniksi.

Freja harjoittelee odottamista, mikä edistys tammikuiseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s