Utelias Eläin

Utelias Eläin on eläinten käyttäytymiseen ja koulutukseen keskittyvä blogi. Olen lemmikkieläinten käytösongelmiin perehtynyt eläinlääkäri ja eläintenkouluttaja. Käytösongelmien hoitamisen lisäksi teen tavallista pieneläinlääkärin työtä, jossa on mahdollisuus ohjata oikeaan suuntaan jo ennen varsinaisten ongelmien kehittymistä. Blogini tarkoituksena on auttaa omistajia ymmärtämään lemmikkiään, oli sitten kysymys koirasta, kissasta tai pienemmästä ystävästä. Yhteistyökumppaneitani, kuten eläinlääkäri- ja eläintenkouluttajakollegoita, blogi toivottavasti auttaa ymmärtämään ajatusmaailmaani ja antamieni hoito- ja koulutusohjeiden perusteita.

Kuvaaja Roope Nissinen

Lemmikkimme ovat uteliaita eläimiä, mutta niin olemme me ihmisetkin. Siihen perustuu ajatus eläinten käyttäytymiseen liittyvästä blogista, me ihmiset olemme kiinnostuneita oppimaan uutta. Lemmikin omistaja hakee tietoa tulevasta lemmikistään usein varsinkin yhteisen taipaleen alkupuolella. Mikä eläin minulle sopisi? Minkälaisia tarpeita uudella lemmikillä on? Miten lemmikille voi opettaa hyödyllisiä taitoja tai hauskoja temppuja? Monia ongelmia voi ennaltaehkäistä ottamalla asioista etukäteen selvää. Hienointa onkin, jos työni voi muuttaa jonkun, lemmikin tai sen omistajan, elämää paremmaksi.

Eläinten käyttäytymiseen ja koulutukseen liittyvää tutkimustietoa on koko ajan enemmän saatavilla. Uskomuksia voidaan pikkuhiljaa korvata tiedolla. Joskus tutkimustieto vahvistaa olemassa olevia käsityksiä, mutta monesti se antaa uutta ajateltavaa. Toivon voivani tuoda tätä tietoa paremmin jokaisen lemmikin omistajan ulottuville ja ehkä innostaa lukijaa haastamaan omaa ajatusmaailmaansa.

Valokuvaaminen on minulle rakas harrastus, johon löytyy enemmän tai vähemmän aikaa. Blogissa esittelemäni kuvat ovat yleensä itse ottamiani. Välillä kuvaan järjestelmäkameralla tai pienellä taskuun mahtuvalla digikameralla, mutta paras kamera on se, joka on mukana. Usein se on kännykkä. Kuvissa esiintyvät useimmiten omat nykyiset ja entiset lemmikkini, joskus myös sukulaisten tai ystävien eläimet.